Bedane motor geter karo motor biasa

Motor geter:

Motor getaran dilengkapi sekumpulan blok eksentrik sing bisa disetel ing loro pucuk poros rotor, lan gaya eksitasi dipikolehi dening gaya sentrifugal sing digawe kanthi rotasi gagang kecepatan tinggi lan blok eksentrik. Rentang frekuensi geter motor geter gedhe, lan swara mekanik mung bisa dikurangi nalika gaya eksitasi lan tenaga wis cocog. Ana enem klasifikasi motor geter miturut mode wiwitan lan operasi lan kacepetan operasi.

Motor biasa:

Motor biasa sing umume dikenal minangka "motor" nuduhake piranti elektromagnetik sing nyadari konversi utawa transmisi energi listrik miturut ukum saka induksi elektromagnetik. Motor diwakili huruf M ing sirkuit (standar lawas yaiku D). Fungsi utamane yaiku ngasilake torsi nyopir. Minangka sumber listrik kanggo peralatan listrik utawa macem-macem mesin, generator diwakili dening huruf G ing sirkuit kasebut. Fungsi utamane yaiku Peran kanggo ngonversi energi mekanik dadi energi listrik.

 

Apa bedane motor geter karo motor biasa?

Struktur internal motor geter padha karo motor biasa. Bedane utamane yaiku motor geter dilengkapi set blok eccentric sing bisa disetel ing loro ujung poros rotor, lan gaya eksitasi dipikolehi dening gaya sentrifugal sing digawe kanthi rotasi gagang kecepatan tinggi lan blok eksentrik. Motor geter mbutuhake kemampuan anti-geter sing bisa dipercaya ing aspek mekanik lan listrik tinimbang motor biasa. Poros rotor motor geter kanthi level tenaga sing padha luwih kenthel tinimbang motor biasa kanthi level sing padha.

Nyatane, nalika motor geter digawe, reresik sing cocog ing antarane poros lan bantalan beda karo motor biasa. Poros lan bantalan motor biasa kudu dicocogake kanthi cedhak, lan reresik sing cocog ing antarane poros lan bantalan ing motor geter iku pas geser. Ana celah 0,01-0,015mm. Mesthi wae, sampeyan bakal ngrasakake yen poros kasebut bakal pindhah ngiwa lan nengen sajrone perawatan. Nyatane, clearance fit iki nduweni peran penting.


Wektu kiriman: Aug-24-2020